Сватбарска ракия вкара в затвора собственика й

56-годишният жител на дупнишкото село Пиперево Васил Николов влиза в затвора заради 100 литра „сватбарска” ракия без бандерол. Алкохолът е открит в багажника на колата му в 10 пластмасови туби по време на рутинна полицейска проверка на пътя между Дупница и Пиперево.

След 3 г. обиколки в съдебните зали на Дупнишки районен съд, откъдето постановили половин година лишаване от свобода на Николов, последвало обжалване и състав на Кюстендилски окръжен съд намалил наказанието му. Николов ще трябва да лежи четири месеца в Бобовдолския затвор.

След като „огнената вода” била „арестувана”, експертите установили, че в бутилките има 35% ракия, разредена с вода, а цената й е 500 лева.

„Купих тубите от Търговията в Дупница, и друг път съм купувал от там, синът ми се жени, заради това трябваше да осигуря ракия за сватбата”, опитал се да се оправдае пред ченгетата тогава Николов.

По време на първото дело той е искал да бъде оправдан, тъй като не се чувствал виновен за престъплението, не е произвел алкохола, не е укривал акцизи и данъци и не е нанесъл вреда на републиканския бюджет, тъй като е купил алкохола от склад за търговия на едро в Дупница.

Наказанието му е толкова тежко, тъй като в досието си има присъда от 3 години и 9 месеца за кражби, излежана през 2005 година, обясниха юристи от Кюстендил. Всеки трябва да знае, че ако притежава алкохол в такива количества, то задължително трябва да има акцизен бандерол, в противен случай собственикът на алкохола дължи акциз на държавата, коментираха юристи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *