60 кг сом улови гастарбайтер в Испания

Гастарбайтерът в Испания, 32-г. Спас Спасов от село Бистрица, община Дупница, улови 60-кг сом в река Ебро в Испания. Той разкри, че майсторлъкът да уловиш едра риба е подходящата стръв. В случая използвал пелети за захранка, за да примами огромния сом да се закачи на куката. В изтеглянето на рибата му помогнали двама приятели от България – Веселин Кожухаров и Максим Люцканов, които също живеят в Испания.

„Доста усилия вложихме, докато изкараме рибата на брега на реката. Майсторлъкът е да умееш да водиш рибата така, че максимално да се приближи до брега, без да се усети, че е захапала куката. С приятелите ми с много усилия я измъкнахме на брега, но си заслужаваше не толкова заради месото от рибата, а заради емоцията, че си хванал толкова голям сом. Веднага се снимахме с рибата гигант. В България не съм имал такъв улов”, разказа Спас Спасов.

Той е заминал с родителите си в Испания, когато е бил на 17 години, и щом навършил пълнолетие, започнал работа. „Започнах работа като кранист, вече 17 г. съм в Испания. През това време си купих на изплащане апартамент. В Испания дават младежки кредити за жилища, които са с 1% лихва. Всеки месец в продължение на 10 г. заделям от заплатата си по 400 евро и изплащам жилището. След 15 г. ще го изплатя. Живея в Арендо, малко и спокойно градче. Заплатата на един обикновен работник тук е около 1500 евро, които стигат да си платя ипотеката и да изкарам спокойно месеца. Месото в Испания струва 5,50 евро за кг, франзелата е 0.45 евро, млякото – 0.60 евро/кг…

След 15 г. тежка работа скоро си отворих фирма за превоз на багаж и пътници от Испания за България. Сега имам време да ходя на риба, което ми е хоби, търкам си крастата, а и за други забавления”, разказа Спас Спасов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *