![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/01/113577.jpg)
Необходими продукти
зелен фасул – 1 плик замразен или 1 буркан
3 глави лук
2 бр. моркови
4 скилитки чесън
500 мл. доматен сок
2 с.л. брашно
магданоз
сол
черен и червен пипер
Начин на приготвяне
Задушават се лукът, морковите и чесънът. Прибавяме зеления фасул и подправките (сол, черен и червен пипер). Оставяме да се задуши заедно с останалите зеленчуци. След като е омекнал се добавя и доматеният сок.
В чашка с малко студена вода се добавят двете супени лъжици брашно и се разбиват, добавят се към всички продукти и се бърка, за да не загори. Вече сгъстена яхнията се маха от котлона и се поръсва с нарязания магданоз.
loading...