ДОБРИ НОВИНИ ЗА ФУТБОЛА В БЛАГОЕВГРАД! Кметът Ат. Камбитов осигури бюджета на „Пирин“

С 2 милиона лева кметът Атанас Камбитов спасява ОФК „Пирин” във футболния елит на България. Рамките на бюджета на най-обичания клуб в югозападния край на страната очерта градоначалникът на водосвета вчера, с който стартира лятната подготовка на орлетата.

„Няма да има проблеми с финансирането. Осигурил съм два милиона, които са само за издръжката на отбора. Отделно от това ще върви инвестиционна програма за реновиране на футболните бази в Благоевград. Надявам се сумата да стигне за оставане в „А“ група и развиване на школата, която винаги е била люпилня на таланти”, допълни Ат. Камбитов.

„Същевременно надеждите за появата на мощен спонсор, който да превърне „Пирин“ във футболен оазис, не се оправдаха. Няма мераклии да дават пари ей така за футбола, добре поне, че няма промяна в намеренията на Цигарената да продължи да ни дава финансово рамо, както досега”, заяви кметът по повод зачестилите слухове за интереса на собственика на „Лукойл“ Валентин Златев към тима на орлетата.

Така и не стана ясно как ще се процедира при раздялата с досегашния наставник Наджи Шенсой, който претендира за 20 000 евро бонус, обещан му при изпълнение на задачата да задържи отбора в групата на майсторите. „Надяваме се да няма проблеми с него”, лаконичен бе управителят на футболното дружество Венко Попов. За съжаление на голяма част от фенската маса дясната ръка на косоваря – Добри Митов, не намери място в екипа на новия треньор Стефан Генов, макар че е дипломант в курса за най-високия треньорски лиценз „Про“ и немалко от привържениците го номинираха за следващия старши на любимците им.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *