Лиляна Павлова разкри дали ще се връщат пари от винетките

Спекулира се с информацията, че ако бъде загубено делото за винетките, ще се връщат пари на хората. Това заяви в Ямбол министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова във връзка с това има ли опасност да се връщат пари заради винетките, ако МРРБ загуби делото на всички инстанции, предава „Фокус”.

„Нека да приключи делото, защото делото не е за цената на винетките. Делото е за Постановлението, с което е приета Наредбата за тарифата за винетките и дали е приета чисто процедурно правилно. Така че дори да се намери порок, ако се намери, ако съдът потвърди, това е въпрос на прецизното му приемане, а не става въпрос дали цената да е една, или друга и не касае ценообразуването”, обяви Лиляна Павлова. 

„Така че с темата се спекулира по начин, по който се създават грешни очаквания у хората, че някой ще им връща пари или винетката няма да е валидна. Делото не касае цената на винетката, а процедурата на приемането на тарифата“, коментира министър Лиляна Павлова.

Тя обясни, че пътищата до въвеждането на ТОЛ такса ще се ремонтират с приходите от винетки и това е причината тези, които рушат пътищата, а именно тежките камиони и тези, които пътуват много, да плащат по-скъпи винетки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *