Прелели 137 сака кръв на Митьо Очите

Вливането на кръв и кръвни продукти на Димитър Желязков продължава, но само при необходимост. Трябва време, за да се компенсират загубите, които пациентът е претърпял, уточниха източници от болницата.

Според запознати са използвани общо 137 сака кръвни продукти, като количеството изцяло е покрито от кръводарителска акция на роднини и приятели на скандално известния несебърлия. Лекарите определят състоянието му като стабилно, но все още опасността за живота му оставала най-вече заради риска от инфекция, пише 24 часа.

Има три депозирани жалби до прокуратурата заради инцидента в ресторант 4You в Слънчев бряг на 8 юни. Едната от тях е от Божидар Кузманов – Кравата, известен като фактически управител на заведението, макар това да не е документирано. Противно на официалната версия, в нея Кузманов твърди, че е е имало агресия от страна на Желязков и придружаващите го.

Аналогични жалби са пуснали още двама от хората, които при влизането на Очите са били в ресторанта. Разследването на кървавото меле, при което загина 46-годишният гард на Очите Александър Алексиев, а самият Желязков бе пратен за дълго в реанимация, продължава с разпити на свидетели и щателна проверка на записите от камери.

Проверява се DVR устройството, инсталирано в заведението, за което от прокуратурата изразиха съмнения, че може да е манипулирано. Според Димо Гочев, адвокат на Тодор Славов, обвинен за убийството на гарда Алексиев, система за наблюдение в самия ресторант не е имало, устройството е покривало кухнята и бара.
Съмненията на прокуратурата идват от факта, че DVR устройството първо е било прибрано от един от собствениците на ресторанта, а по-късно е предадено на разследващите.

Двамата обвинени за стрелбата срещу несебърския бос – Георги Иванчев и Радослав Димитров вече са обжалвали постоянния арест, наложени им от съда в събота. Апелативният съд ще заседава в петък.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *