Нечуван наплив: Чужденци масово искат да стават българи!

62 049 чужди граждани са получили българско гражданство през последните пет години. Това посочва в писмен отговор министърът на правосъдието Екатерина Захариева до депутат, предаде БГНЕС. 60 194 от “новите” българи са получили български документ за самоличност на основание “български произход”, а 1 855 на основание “обща натурализация”. От справката на правосъдния министър става ясно още, че 6-7% от кандидаствалите не са получили българско гражданство. 

Кандидатите са били общо 65 623, но 3574 не са получили български паспорт. Останалите 62 049 са получили наш паспорт с Указ на вицепрезидента. Макар Захариева да не посочва, основната част от получилите българско гражданство на основание “произход” са граждани на Македония, както и на Молдова и Украйна. 

Писменият отговор дава възможност на правосъдния министър обстоятелствено да преразкаже отделни текстове от Закона за чужденците, които се отнасят до условията, на които чужденците трябва да отговарят, за да кандидатстват за българско гражданство. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *