Учени откриха 5 признака, че смъртта може да е близо

Никой не може да каже кога ще умре от естествена смърт. Лекарите знаят малко повече по този въпрос, но и те са предпазливи, защото понякога и техните прогнози не се сбъдват. Не са един и два случаите, в които хора живеят години, след като са вече „погребани” от медицината, пише специализираният сайт Caring.com.

Признаците, за които се смята, че предизвестяват смъртта на човек, са част от естествения процес на умиране на живото тяло. Не всички задължително се появяват при хората, но при повечето има някаква комбинация от тях. Все пак, ако нещо ви притеснява, посъветвайте се с лекар, казват експертите.

Ето и тези признаци:

Загуба на апетит. Необходимостта от енергия за тялото намалява, човек може да спре да яде или да пие или пък да ограничи силно количеството приемана храна.Може да започне и с отказ от един продукт, например месо, постепенно да се разпространи  и върху смятаните доскоро за любими ястия.

Прекомерна умора и сънливост. Човек може да прекарва повече от обикновено време в сън, независимо дали е нощ или ден. Метаболизмът се забавя и намалената консумация на храна и вода води до дехидратация.

Повишена физическа слабост.Намалената консумация води до по-малко енергия, дори сутрин рано, когато ставате от леглото.

Умствено объркване и дезориентация. Органите на човешкото тяло започват да работят неефективно, дори мозъкът изпитва проблеми. Съзнанието започва да се замъглява. Човек губи ориентация ,дори когато е в собствения си дом.

Затруднено дишане. Неправилно вдишване и издишване също са признак за слабост и постепенно изключване на тялото.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *