Кардиохирург №1 Проф. Александър Чирков: Тараторът спасява сърцето в жегите! Пийте по 3 литра вода на ден

Кардиохирург №1 проф. Александър Чирков продължава да оперира сърца. Той е спасил живота на стотици пациенти. През 1986 г. известният лекар направи първата трансплантация на сърце в България и на Балканите. Създател е на болницата „Св. Екатерина”, както и на българска школа по кардиохирургия, известна в целия свят с авторитета си.

Ето какви са съветите на професора за това как да понесем по-лесно жегите.

„Опасността в жегите е много голяма не само за сърцето, но и за всички органи. Ако в палещите летни дни човек не се пази – не стои само на сянка, не пие повече вода, неминуемо се стига до т.нар. шок от горещините. Препоръчвам и няколко хладни душа дневно, за да се балансира температурата на тялото. Когато човек се изпотява много, задължително трябва да компенсира изгубената течност“, съветва специалистът.

Под достатъчно вода той има предвид 3 литра вода ежедневно в горещите летни дни. „На когото не му харесва, ще се насилва. Няма друго спасение“, казва професорът.

„Аз няма да издам никаква тайна – всеки разумен човек, че дори и децата вече знаят, че временно човек трябва да се откаже от пържолите, бекона, тлъстите яхнии, лютите чорби, да не говорим за сланината и др. Само леки храни. Много салати от пресни зеленчуци. И повече вода, запомнете – повече вода! Ние, българите, имаме и една много хубава храна, която винаги препоръчвам, защото ще опази сърцето ви – това е тараторът. Не пропускайте ден без таратор на трапезата“, казва Чирков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *