А. Славков остава в „Беласица“, петричани искат отбор в елитните юношески групи

Старшията на „Беласица” Ангел Славков остава в Петрич и през следващия сезон. Новината, която живо интересува феновете на комитите, потвърди клубният президент д-р Христо Мазнейков.

„Геле Славков остава при нас с още по-високи цели. Голямата борба е да пратим някоя от нашите формации в елитните юношески първенства. Най-близо до това е отборът ни старша възраст /U19/, чието ядро се представи отлично в зона „София”. Всичко зависи от бюджета, който ще ни бъде отреден за следващата спортно-състезателна година”, призна петричкият футболен шеф.

20 юни бе срокът, в който досегашният треньор трябваше да заяви намерението си за сезон 2016/17 и видимо 54-годишният столичанин е решил да продължи с проекта „Беласица” веднага след края на ангажимента към БНТ, където е гост-анализатор на мачовете от Евро-2016. Преди месец Славков недвусмислено заяви, че при преследване на по-високи цели е необходимо привличането на футболисти отвън, което на практика противоречи на клубната стратегия за използване само на местни играчи, изповядвана от началото на мандата на сегашния Управителен съвет.

„Печелившата формула според мен е местни таланти плюс 2-3-ма външни състезатели, но много по-добри от нашите футболисти, които да вдигнат нивото. За това обаче можем да мислим едва като си върнем НСБ „Цар Самуил”. Без дом и база не можем да мечтаем”, върна се на болната тема д-р Мазнейков, който тези дни навърши 60 години.

Лятната подготовка на ОФК „Беласица” стартира на 7 юли. Конкретните цели пред мъжкия тим и формациите от ДЮШ ще бъдат спуснати от Общото събрание на клуба, което трябва да се проведе до старта на кампанията в Югозападна „В“ група.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *