Арестуваха българи в Гърция, вързали с връзки за обувки и задушили молдовка

Полицията в Ларнака откри двата мобилни телефона и I-Pad, принадлежащи на 36-годишната Даниела Роска, молдовска гражданка, която бе намерена убита през ноември миналата година. Те бяха открити с помощта на детектори за метал, на място показано от задържания Даниел Йорданов Славчев. На същото място, бе открита риза, ръкавица и два паспорта. В близост са намерени дрехите, носени в деня на престъплението от Славчев и 32-годишният Пламен Пелов, който все още е на свобода, посочен от Славчев като съучастник. Полицията се надява, че Пелов, предполагаемият съучастник, ще бъде екстрадиран от България в рамките на седмица. В показанията си Славчев описва, че той и Пелов са действали по нареждане на 26-годишния Панайотис Александру от Ларнака. Александру организирал убийството на Роска, тъй като смятал, че е била замесена в кражбата на € 25 000 от къщата на родителите му. Същият е имал романтична връзка с нея. Той също е задържан, съобщава сайтът „Български новини“.

Според показанията на Славчев, двамата с Пелов нахлули в апартамента на Роска и я принудили да върне парите. След което я пребили жестоко. С помощта на връзка за обувки, я завързали и сложили възглавница на лицето й, за да спре да крещи. По време на вторичните разпитите на Славчев в четвъртък, водещият полицейски следовател заяви пред съда, че натривките, взети от заподозрения, съвпадат с ДНК материал, намерен на връзката за обувки. Арестът на Славчев е подновен с още 5 дни.

Припомняме, че Даниела Роска бе убита по особено жесток начин през ноември м. г. Славчев, който е постоянен жител на Кипър и работи в ресторант в Ларнака бе открит и арестуваг след ДНК тест от следи оставени върху кабела, с който е била вързана жертвата, както и от неговият мобилен телефон, който е приемал сигнал от антената в района, където живее жертвата по време на критичните часове. Арестът става почти 8 месеца след убийството на 36-годишната от Молдова Даниела Корса, която бе открита мъртва в апартамента си на 01 ноември 2015 г. 31-годишният Даниел Йорданов Славчев бе задържан със заповед на Окръжния съд в Ларнака за разследване на предумишлено убийство и заговор за извършване на убийство на козметичката от Молдова Даниела Корса миналия ноември.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *