Важно! Запазват се условията за нашите студенти във Великобритания

Запазват се условията за прием и финансиране на български студенти във Великобритания независимо от резултатите от референдума за излизане на страната от ЕС. Това заявяват от консултантската компания за образование в чужбина „Интеграл“.

Процесът на прием на нашите ученици в Обединеното кралство няма да се промени в следващите години, като всички студенти от България, приети в бакалавърска или магистърска степен за обучение на Острова, ще запазят статута си и начина на финансиране, които са получили или ще получат в близките поне две години.

Референдумът не се отразява по никакъв начин на схемата на финансиране на образованието, тъй като Великобритания е член на Европейската икономическа зона /ЕЕА/ – членство, което не е обвързано с членство в Европейския съюз.

Британската компания за студентско кредитиране /StudentsLoanCompany/ и към момента отпуска студентски кредити на студенти, както от страни-членки и на ЕС, така и на ЕЕА.

Всички студенти, които вече са записани и тези, които и тази година ще отпътуват за обучение във Великобритания, ще получат пълно кредитиране за целия срок от обучението, съгласно клаузи в подписаните договори за кредит.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *