Лекари по погрешка ампутираха здрав крак на жена, лишавайки я и от двата

Лекари в Азербайджан по грешка ампутираха на жена здравия и?, а не болния крак. Сега на жената и? предстои втора операция по ампутирането и на втория болен крак. Това съобщава РИА новости, позовавайки се на изявление на директора на Центъра за ангиология и микрохирургия към министерството на здравеопазването Азер Шемседдински.

„Днес с участието на медицински експерти и комисия на Центъра за ангиология и микрохирургия бе проведено заседание, на което бе решено да се ампутира и левия крак на пациентката. Близките на болната се съгласиха. Утре пациентката отново ще бъде оперирана”, заяви Шемседдински.

Тарлан Алиева, болна от „захарен диабет”, е постъпила в болница, защото е трябвало кракът и? да бъде ампутиран заради прогресиращото заболяване. Тя е била оперирана в Центъра за ангиология и микрохирургия, съобщава 24 часа.

loading...


Близките на 82-годишната Алиева съобщават, че „не са повярвали на очите си”, когато видели, че вместо болния крак бил ампутиран здравия. Хирургът Валех Керимов, извършил операцията, заяви, че „този казус” е станал заради „механична грешка”, при което „така и така двата крака на пациентката подлежали на ампутация”.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *