7 признака за камъни в бъбреците

Бъбреците са изключително важни органи, тъй като промиват всички ненужни течности от кръвта и чрез урината се изхвърлят токсините и отпадъците. Урината от бъбреците отива в пикочния мехур и излиза от организма през уретрата.

Въпреки това токсините, които не са разтворени в тялото, създават камъни и кристали. Организмът успява да елиминира малките камъни, но не е в състояние да се справи с по-големите. Те остават и причиняват различни заболявания.

Ето някои признаци на камъни в бъбреците, които не трябва да се пренебрегват:

Инфекции 
В случай на камъни в бъбреците, човек често изпитва общи инфекции, включително болезнено уриниране, инфекции на пикочните пътища и треска.

Неприятна миризма или мътна урина 
В случай на проблеми на пикочните пътища, особено при хора на възраст между 20 и 40 години, урината може да промени цвета си и може да има неприятна миризма, която е резултат от токсините и химикали в тялото.

Болки
При наличие на камъни в бъбреците човек страда от внезапни и тежки болки в корема и често се влошава с течение на времето. Болки в гениталиите или слабините, болки в гърба, също може да са резултат от камъни в бъбреците.

Кръв в урината 
Кръв в урината е общ признак за това заболяване и води до коремни болки. Камъкът дразни уретера и резултатът е розов или червен цвят на урината.

Бъбречна колика
Стандартното при тази болка, която често си отива и се връща, е, че ще се чувствате изнемощели. Придружена е от обилно изпотяване.

Често и болезнено уриниране 
Честото уриниране и болка при уриниране е един от най-честите признаци на камъни в бъбреците и също е симптом за дехидратация.

Повръщане и гадене 
Когато тялото не може да отстрани отпадъците, може да започнете да повръщате, тъй като това е единственият начин за премахване на токсините, когато бъбреците не функционират правилно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *