НА ВНИМАНИЕТО НА ДАМИТЕ! Ползвате го всеки ден, без да подозирате, че предизвиква рак на яйчниците!

Рискът от поява на рак на яйчниците се увеличава с почти една четвърт, ако използвате пудра за тяло , казват учените. В ново американско изследване се посочва, че 40% от жените ежедневно използват пудра за тяло като част от личната си хигиена.

Но учените предупреждават, че частиците от пудрата могат да се разпространят по женското тяло. Изследователите анализирали данни от 8.525 жени с диагноза рак на яйчниците, които използвали пудра за тяло в сравнение с 9.800 жени, които не са се разболели от рак, пише zajenata.bg.

Резултатите, публикувани в списание Cancer Research Prevention показват, че редовната употреба на прахообразното средство след душ увеличават риска от тумор на яйчниците с цели 24%!
Изследователите подчертават, че резултатите се отнасят само за пудра, която се използва в областта на гениталиите, а не на останалата част от тялото.

Защо пудрата е вредна?

Пудрата за тяло се прави от пясъчния минерал магнезий , известен като хидросиликат. Той се троши, изсушава и смила, след което се прави на прах, който след това се използва в козметичните продукти.
Някои специалисти твърдят, че притежава химически сходства с азбеста, които могат да причинят рак на белите дробове. Дребните частици могат да преминат през гениталиите, а в тялото могат да останат с години. Например, смята се, че само една частица прах в белите дробове може да остане там до осем години.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *