Топ теми

СКАНДАЛ! Болницата за своя сметка праща с линейки пациенти на светило в Горна баня

Читатели сигнализираха във вестник „Струма”, че общинската болница в Дупница осигурява пациенти на известния ортопед проф. Любен Стоков, като ги транспортират с линейка до клиниката в Горна баня за сметка на бюджета на общинската болница в Дупница.

Наскоро управителят на общинската болница Росен Тимчев обяви, че професор Стоков ще идва в Дупница и ще преглежда и оперира пациенти на място. На въпрос защо транспортират пациенти с линейка до кабинета на д-р Стоков в Горна баня за сметка на общинската болница, управителят Росен Тимчев заяви: „Миналата седмица сме изпратили само двама пациенти за операция при проф. Стоков. Нямам възможност да му осигуря обзаведен с апаратура кабинет в Дупница и затова пациентите ги транспортираме до Горна баня и проф. Л. Стоков ги оперира там”, каза Росен Тимчев.

В ортопедичното отделение на общинската болница има обзаведена операционна. В отделението работят четирима ортопеди. Зав. отделението д-р Ванцети Владимиров, д-р Сотир Каралийски и бившият управител на общинската болница д-р Любомир Таушански са на пълен щат. На половин щат преди две седмици беше назначен д-р Пламен Соколов.

Както вестник „Струма“ писа, управителят на общинската болница Росен Тимчев преди около месец обяви: „В общинската болница започва работа светилото в ортопедията проф. Любен Стоков. Той ще работи на добра воля, без заплащане. Ще извършва операции на място в отделението и ще консултира пациенти”.

Оказа се, че проф. Стоков все още не е стъпил в Дупница да преглежда пациенти. В същото време от изпращането на пациенти в клиниката в Горна баня общинската болница не печели нищо. Напротив, изпраща пациенти за лечение в Горна баня, от което превозът е за сметка на болницата, а и се отклоняват линейки, които не са в излишък в Дупница. Защо се прави това и кой печели, питат дупничани.

Проф. Любен Стоков е заместник-началник на Трета ортопедична клиника в Горна баня. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *