ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Стана ясно кой е убитият обирджия, той е бивш…

Полицията задържа въоръжен нападател в столичния квартал „Разсадника“, след преследване, последвало опит за обир на заложна къща на бул. „Ломско шосе“. 

При акцията по задържането му той открил два пъти огън срещу служителите на реда, но на свой ред бил прострелян, след което починал.

Нападателят е Христо Георгиев, известен с прозвището Ицо Полицая – бивш полицейски служител, който преминава на страната на ъндърграунда, съобщава Блиц. Има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години. Смята се, че е свързан с обири в заложни къщи и златарски ателиета в столицата, предаде БНР. 

Около 17.00 часа стана известно, че е задържан и вторият нападател. 

Полицаите пристигнали в заложната къща в квартал „Надежда“ след подадения сигнал за обир. Според собственичката на заложната къща мъжете са били двама, маскирани и с качулки на главите. При опит за задържане на единия от тях, той открил стрелба срещу служителите на реда пред очите на десетки граждани. При последвалото преследване извършителите на нападението се разделили и няколко пъти сменили автомобилите си. 

Няма данни за пострадали служители на МВР, нито за пострадали служители на заложната къща. 

Извършва се оглед на помещенията на заложната къща, където е извършен опитът за грабеж.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *