Топ теми

Наемателят на кървавия ресторант в Слънчев бряг проговори кой е влязъл с бронежилетка в килията му

„Когато стигнах, лентите бяха вече опънати и дори не ме пускаха да мина”, разказа Данаил Петков за фаталния ден на престрелката, при която загина охранителят на Димитър Желязков, а соченият за наркобос беше тежко ранен. Петков е наемателят на ресторанта “4you” в Слънчев бряг, където се разигра престрелката между хора на Димитър Желязков-Очите и Божидар Георгиев-Кравата. Той беше открит в чужбина, въпреки че има статут на защитен свидетел и полицията твърди, че не може да го намерен за разпит.

„Ако имаше вариант да се върне времето назад и да не се случва подобно нещо. Това е един кошмар за мен”, каза той пред bTV.

Петков е бил в ареста за 24 часа, веднага след екшъна.

„В моята килия доведоха друго задържано лице, което влезе с бронирана жилетка”, посочи той.

„Потвърди, че е бил пряк участник в тази криминална ситуация. Беше интересно, че лицето влезе след мен в килията и излезе доста преди мен”, добави управителят на ресторанта.

Според него, времето за придвижване на групата на Очите, която е била въоръжена, до ресторанта, е било доста дълго, а по пътя им имало много хора. Нямало как те да не бъдат забелязани.

„Полицията е оставила нападателите леко да се изнесат”, смята Петков.

Според него оценката, че Димитър Желязков не бил опасен в този ден, е напълно погрешна: „Като не е опасен, защо е с бронирана жилетка? Значи очаква нещо да се случва”.

Петков, който изрично подчерта, че е само наемател на ресторанта, отказа да посочи собственика:

„Не искам да цитирам името на собственика. Не е удобно спрямо него да го назовавам”.

Той посочи, че познава Божидар Георгиев само визуално: „Не мога да отговоря на този въпрос каква роля играе. Не знам дали има роля”.

На територията на дискотеката категорично не се продават наркотици, посочи Петков.

„За рекет съм чувал, така се говори в комплекса, по-скоро за Димитър Желязков. Мен лично не ме е рекетирал”, каза още той.

„Като гледам какво се случва, разбирам защо повече българи предпочитат да живеят в чужбина, отколкото в България”, заяви Петков и допълни, че се притеснява за сигурността на семейството си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *