Най-дебелото дете в света минава на диета! Няма да повярвате колко тежи (СНИМКИ)

Болезнено дебело 10-годишно момче, което не може да носи други дрехи, освен малайското облекло сарон, е минало на драстична диета поради опасения, че може да почине, пише Daily mail. Аря Пермана е обявен за най-дебелото дете в света заради своите 192 килограма. Яде по пет солидни ястия на ден, състоящи се от ориз, риба, телешко и други продукти, достатъчни да изхранят двама възрастни.
 
Момчето от Индонезия се е отписало от училище, тъй като не може да ходи и по думите на майка му Рокая той е „вечно гладен“.
 

 
„Има огромен апетит и действително може да консумира порции за двама възрастни едновременно. Постоянно е уморен и се оплаква от недостиг на въздух. Единственото, което прави е да яде и спи, или с часове да се излежава във ваната“, споделя майката, цитирана от „Труд“.
 
Родителите на Аря са решили да ограничат количеството храна, което 10-годишният им син приема на ден и сега го подлагат на диета само с кафяв ориз.
 
„Момчето ми расте с много бързи темпове и съм притеснена за неговото здравословно състояние. Не знам никакъв друг начин, чрез който да спра този процес освен намаляване на количеството храна, което изяжда“, коментира Рокая.
 

„Може да прави само малки крачки, преди тотално да изгуби баланс. Мечтая си да видя сина ми учейки и играейки с другите деца от квартала“, допълва тя.
 
Аря е второто дете на 35-годишната Рокая и съпруга й, 45-годишният фермер Аде Сомантри. Роден е по естествен път и е тежал нормалните 3.2 килограма. След като навършва две години, момчето започнало рязко да трупа килограми, но въпреки това родителите не се притеснили особено, защото били щастливи да въдят, че все пак синът им е „здрав“.
 
„Той беше по-пълен от първия ми син и другите деца от селото, но не сме си помисляли, че трябва да се притесняваме. Просто го възприемахме като е по-пухкав и го виждахме като щастливо и здраво дете. Но само след няколко години килограмите му излязоха извън контрол, осъзнахме, че всъщност става дума за здравословно заболяване и се нуждае от медицинска помощ“, споделя майката. 
 

 
Родителите завели Аря на преглед при няколко лекари в индонезийското село, където живеят, но учудващо, докторите не открили нищо необичайно около неговото извънредно голямо тегло.
 
„Казаха ни да го заведем до по-добри болници, ако си мислим, че му трябва медицинска помощ. Похарчил съм много пари, дори над възможностите ми за лечението на сина ми, но аз съм беден фермер и изкарването на доходи за прехрана е голяма задача за мен. Нямам достатъчно придобивки, за да купувам необходимото количество храна, с която детето да се засити. Вземам пари на заем, за да се храним. Не мога да го държа гладен“, казва бащата Абе.
 

Освен това допълва, че няма възможността да осигури на Аря престой в скъпи болници, но се надява синът му някой ден да бъде нормален. Бащата Абе изкарва 100 паунда на месец.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *