БФС: Ганчевият ЦСКА наследява само 4-те титли на „Литекс“, оригиналът в несъстоятелност притежава 31 шампионски купи и великите победи над „Ливърпул“ и „Нотингам“

ЦСКА на Гриша Ганчев наследява само 4-те титли на „Литекс“, оригиналът в несъстоятелност притежава 31 титли на армейците и международните завоевания, сред които великите победи над „Ливърпул“, „Нотингам“ и т.н. Това заяви вчера изпълнителният директор на БФС Борислав Попов на нарочен брифинг по казуса с висок обществен интерес.

Дясната ръка на президента на централата Борислав Михайлов уточни, че Ганчевият клуб може да откупи успехите на клуба от Борисовата градина, но заедно с пасивите – близо 15-те милиона дългове към държавната хазна и още толкова към многобройните кредитори. Бизнесменът от Микре и хората му трябва да си измислят нова емблема и ще играят мачовете си на заявения от тях национален стадион „Васил Левски“.

Всеки може да си смени името. Документите за лицензиране на БФС стриктно следват тези на УЕФА. Промяната в ЦСКА е допустима и от гледна точка на действащото законодателство. Единственото условие, необходимо при лицензиране, е да се установи дали една такава промяна води до неприемливо участие в евротурнири или местното първенство. От новия ЦСКА постъпи документ за съдебното решение и предстои да го препратим в УЕФА, за да се запознаят с промените. Ситуацията с „Литекс“ е допустима. „Чавдар“ /Етрополе/ взима решение, с което променя името си на ПФК ЦСКА 1948 и променя седалището си в София.

Това е възприето от съда и вписано в Търговския регистър. След това ПФК ЦСКА 1948 придобива собствеността върху „Литекс“, изкупува дружеството от Ловеч, става единствен негов собственик и като такъв го преименува и променя седалището му в София. Този ЦСКА обаче няма как да има 31 титли и историята на ПФК ЦСКА АД, а приема историята и титлите на ПФК „Литекс Ловеч“. Погрешно се тълкува ситуацията в „Берое“ например. Там промяната се случи по следния начин: ПФК „Берое“ с решение на Старозагорския окръжен съд беше продадено на новото дружество. То откупи и историята на клуба. При това положение се проследява ясно правната връзка между ПФК „Берое“ и клуба, който го изкупува, завърши пледоарията си Б. Попов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *