Водят в съда в Мадрид наемателя на „4 you“

Делото за екстрадицията на задържания в Испания българин Данаил Петков, наемател на ресторанта 4 you в Слънчев бряг, най-вероятно ще бъде в Мадрид, пише „24 часа“.

Петков бе арестуван в крайбрежния град Тарифа на 1 юли, след издадена европейска заповед за арест.

„В законовия срок от 28 дни нашата държава трябва да предостави на испанските власти доказателства срещу Петков. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група, но според мен доказателства за подобно обвинение липсват“, коментира адвокатът му Георги Петров.

Според юристи има три варианта за това как ще се разреши казуса с Петков – той може да бъде върнат в България по собствено желание, да бъде екстрадиран по решение на тамошния съд или да бъде освободен поради липса на доказателства, коментират юристи.

„По време на мерките в специализирания съд на 1 юли попитах съда – това, че си управител на заведение, в което е станала престрелка, прави ли те член на организирана престъпна група“, коментира пред 24 часа адв.Петър Георгиев, който представлява и втория наемател на 4 you Николай Иванов. Обвиненията срещу него се крепели само на двама свидетели, единият от които дори не назовал името му, а направил описание на външния му вид.

Наемателят Иванов бе сред арестуваните по време на следствения експеримент, проведен в заведението в края на юни и приключил с внезапни арести на седем човека, които в последствие бяха обвинени за организирана престъпна група . Неин лидер, според прокуратурата, е Божидар Кузманов-Божо Кравата от Пазарджик, който в момента се издирва..

Организираната престъпна група на Божо Кравата, който по документи се е водил помощник-готвач във 4 you, е действала от месец май, 2013 г., разкриват от прокуратурата. Групата се разследва за търговия с наркотици, осъществявана предимно в ресторант 4 you и бар “Оксижен“ на Данаил Петков и Николай Иванов, рекет, палежи, нападения, трафик на хора.

Любопитен факт е обаче, че съвместната фирма на Петков и Иванов, чрез която управляват заведенията си – „Пъзел 2014“ е създадена преди 2 г. В нея има и трети съдружник, но той не е обект на разследването.

Запознати твърдят, че „Оксижен“ отваря в Слънчев бряг през лятото на 2014 г. ,пак от тогава двамата добричлии наемат и ресторанта 4 you.

„Проверките на полицията, НАП и други институции в „Оксижен“ не спират, идват всяка нощ, но нищо нередно не откриват, всичко е изрядно“, твърди адвокат Петров, който представлява арестуваните наематели.

„Не се крия нито от данъчните, нито от полицията, готов съм да се подложа на 24-часов данъчен мониторинг, но защо със служителите на НАП идват 30 полицаи, които спират музиката и плашат туристите“, коментира в първото си интервю пред „24 часа“ Данаил Петков два дни преди да бъде обявен за издирване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *