Майката на 12-г. Мухарем в шок, кметът на Корница: Преровиха дъното на язовира с кофи и въжета, накрая закачиха телцето на детето

До последно всички, издирващи 12-годишното дете от гоцеделчевското село Корница, се надявали то да е живо. „Мислехме си, че може да се е загубил. От самото начало ни подведоха с грешна информация, казаха, че е бил видян в района на село Лъжница“, разказа кметът на селото Рамадан Бялк.

Издирването започнало днес, след като малкият Мухарем не се прибрал у дома си. Майка му се надявала, че е някъде с приятелчета, но на сутринта вече се притеснила много и сигнализирала на кмета, че детето й го няма.
 
В акцията по издирването се включили не само хора от кметството, но и доброволци. На язовира намерили дрехите на детето, оставени на брега. Тогава кметът подал сигнал на пожарната.
 
„Всичко ми е пред очите. Дойдоха и започнаха с въжета и кофи да преравят дъното на язовира. Накрая закачиха телцето на детето и го извадиха. Още си го спомням и не мога да се съвзема“, признава Рамадан Бялк. Той предполага, че момченцето действително не е успяло да откачи въдицата и водата го е повлякла, пише блиц.
 
„Тялото му беше само на три метра от брега, наистина е голямо нещастие. Майка му чакаше вкъщи, не я пуснахме на язовира, когато й казахме, че синът й е починал, изпадна в шок, на успокоителни е“, разказа още кметът на Корница.
 
Семейството на Мухарем било бедно, той имал още 5 братчета и сестричета. Преди месец баща му заминал за Германия, за да изкарва повече пари, започнал работа в месарски цех, преди това пасял селското стадо. Той научил тъжната вест за смъртта на детето си и вече пътува към България.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *