Кмет се видя в чудо, моли Митко Пайнера да му пусне певици за 1500 лв.

Кметът на дупнишкото с. Джерман Ангел Цветков се видя в чудо – никой от по-известните фолкпевци не иска да пее за 1500 лв. на събора на Илинден. Тарифите на Константин, Преслава и Деси Слава не падат под 5000 лв. Фолкпевците Андрея, чиито корени са от дупнишкото село Сапарево, и Борис Дали, който е роден в Бобов дол, не са отстъпили нито стотинка от цената.

„От местното читалище и от общината събрахме 1500 лв. за музика за събора, за да създадем настроение на жители и гости. Като погледнах ценоразписа на Митко Пайнера, се хванах за главата. За час пеене тарифата е 5000 лв. Водя преговори с него да ни предложи фолкпевица за хонорар от 1500 лв., с толкова пари разполагаме. Желанието на организаторите на събора е да пее по-известна певица или певец. Почти всички фолкаджии са с договори по Черноморието. Борис Дали и Андреа са от нашия край, но не свалят нито лев от хонорара си от 5000 лв., надявах се на отстъпка, като на хора от съседни общини. Преди години местни бизнесмени даваха по някой лев за събора, сега са стиснали кесиите си и не дават нито стотинка“, заяви кметът Ангел Цветков

Преди 7-8 г. санданската фолкаджийка Райна пя за 700 лв. на събора в с Джерман. Сега хонорарът й за час на сцената е скочил близо 6 пъти – 5000 лв. До събора на Джерман остават 20 дни, кметът се надява да се договори с Митко Димитров-Пайнера за по-малко известна певица за хонорар от 1500 лв. за час пеене.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *