Скандалната ексшефка на Техническата гимназия в Сандански би рекорда с мераци за директор в 10 училища

Ексшефката на Професионалата техническа гимназия /ПТГ/ в Сандански Вера Влахова постави своеобразен рекорд, тя кандидатства за директор на 10 училища в Пиринско.

Както вестник „Струма“ писа, на 2 юни МОН обяви конкурси за директори на 10 общински училища в областта /благоевградските СОУИЧЕ, ПМГ, БПГ, гоцеделчевското 1-во ОУ, гимназия „П.К. Яворов“ – Петрич, СОУ-тата в Симитли и Сатовча и ОУ-тата в с. Кавракирово, Блатска, Конарско/. Документи се подават до 4 юли, а Вера Влахова иска да седне в шефския стол, без значение на кое училище.

Вчера сутринта репортер на вестник „Струма“ се срещна с бившата диреторка на ПТГ, която бе дошла в РИО – Благоевград, за да си подаде документите. „За съжаление името ми се свързва с едно недотам престижно училище”, сподели Влахова. На въпроса за директор на кое училище кандидатства, тя заяви: „За всичките“, и поясни, че тъй като имала две висши образования – английска филология и начална педагогика с чужд език, най й било на сърце СОУИЧЕ. Влахова, която в момента работи като учителка в София, бе категорична, че нямала притеснения от изпитите за ръководната длъжност, тъй като тестовете били едни и същи

Припомняме, че управлението на Вера Влахова в ПТГ бе съпътствано от скандали и месеци протести на учители, родители и ученици. Накрая тогавашният министър на образованието проф. д-р Анелия Клисарова уволни директорката, а мотивът за остраняването й бе „липса на качества“ за длъжността.

Явно това ни най-малко не притеснява педагожката и тя е сред редовните кандидати в конкурси за различни длъжности. През миналата година тя отново се впусна в надреварата за шефския пост в ПТГ, но с останалите 2-ма претенденти не успя да прескочи летвата и комисията на МОН я скъса на устния изпит. По време на интервюто В. Влахова сътворила зрелищен скандал в просветното министерство, като категорично отказала да отговаря на въпросите на комисията и си тръгнала от МОН така, както влязла – „с гръм и трясък“. Тогава В. Влахова коментира пред репортер на вестник „Струма“, че се отказала от интервюто, тъй като искала да даде шанс на опонентите си.

Няколко месеца след скандала в МОН Влахова се яви и на конкурса за длъжността „Старши експерт по чуждоезиково обучение“ в РИО – Благоевград, който бе спечелен от тогавашния вр.и. длъжността Любка Стоименова.

Дали скандалната ексшефка с амбиции за ръководен пост ще стане директор на някое от 10-те училища, предстои да разберем този месец, когато ще се проведат писмените и устните изпити за обявените места.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *