Това променя всичко! Инициаторът на брекзита хвърли оставка!

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж подаде оставка, съобщава Би Би Си. Само преди седмица националистът триумфира, след като с референдум гражданите на Великобритания изненадващо решиха да напуснат ЕС. Фараж обяви, че е „свършил своето“ и сега партията му е „на много добро място“, но няма да променя решението си да напусне ръководството й – както направи след изборите през 2015 г.

„Никога не съм бил и никога не съм искал да бъда политик от кариерата. Моята цел в политиката беше да извадя Великобритания от ЕС“, подчерта той.

Това е пореден политически катаклизъм на Острова, след като в деня след референдума Дейвид Камерън анонсира плановете си до есента да напусне поста, а главният му опонент и съюзник на Фараж в битката за брекзит Борис Джонсън започна рязко да променя своята реторика.

Самият лидер на националистите неотдавна стана обект на вербална агресия в европарламента от страна на представители на всички основни партии, както и на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *