Известна петричка фамилия отлетя за Майорка за сватбата на дъщеря си

 Дъщерята на известния петрички вокален педагог, ръководител на вокално студио „Сгушена звездица“, Таня Точева – д-р Анна Точева, се омъжи за  американски учен и лекар, с когото ще имат общ професионален път в известна нюйоркска болница в Манхатън. Новината в Петрич пристигна с известно закъснение, но вече е сред най-коментираните  събития.

Сватбата на Анна Точева  и Майкъл Брийн е била на 24 юни на екзотичния испански остров Майорка. На църковния ритуал и сватбеното тържество младото семейство е събрало своите родители и най-близките си хора, чийто празничен престой на острова е продължил две седмици. В дните от тази кратка ваканция семействата успяха да видят много от местните забележителности, сред които и обявената през 2015 година за най-красива пещера Cuevas del Drach.

След тези празнични дни на Ани и Майкъл Брийн предстои да заминат за Ню Йорк, САЩ, където и двамата ще заемат новите си работни постове в  болницата.

Всъщност тъкмо работата среща двамата,  които досега са работили като млади учени в болницата към един от най-престижните университети във Великобритания – Саутхемптън. В този университет през 2011 година Ани, вече с диплома от университета в Перуджа, Италия, и с две специализации  в САЩ, защитава и докторската си дисертация в областта на имунологията.  Майкъл също е с докторска степен след защитена дисертация в областта на генетиката. И двамата имат публикации в едни от най-престижните академични списания в областта на медицината. Особена гордост и за двамата са четирите статии на Майкъл в списание „Nature: International Weekly Journal of Science“.

Родителите на д-р Анна Точева се очаква в най-скоро време да се приберат от Майорка в Петрич, да съберат  близки и приятели и да почерпят за щастливото събитие. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *