Приключи военното учение в Симитли, оценката е „Боеготов“

Оценка „Боеготов” даде на учението в Симитли комисията, председателствана от полковник Николай Киров, началник на сектор „Поуки от практиката, оценка и анализ на бойната подготовка и мисиите” в отдел „Бойна подготовка на войските” в командването на Сухопътните войски, стана ясно от съобщение на Министерството на отбраната.

Националната сертификация на Модула за „Активна охрана и отбрана на летище” приключи успешно днес, 7 юли 2016 г. Сертификацията премина под формата на тактико-специално занятие с личния състав от военно формирование 26 400 – Благоевград, с което завърши етапът на подготовката на Модула за „Активна охрана и отбрана на летище”. 

В тактико-специалното учение взеха участие личният състав на военно формирование 26 400 – Благоевград и специалисти от родовете войски от състава на военните формирования 52 740 – Хасково, 24 490 – Асеновград, 46 690 – Пловдив и медицински екипи от ВМА. Учението се проведе на Учебен полигон Симитли от 5 до 7 юли 2016 г. в тежки метеорологични условия, при температурни амплитуди от 10 до 38.5 градуса.

Целта на тактико-специалното учение бе да се демонстрират способности за осигуряването на нормалното функциониране на летище и контрол в зоната за провеждане на операцията. Комисията, председателствана от полковник Николай Киров, началник на сектор „Поуки от практиката, оценка и анализ на бойната подготовка и мисиите” в отдел „Бойна подготовка на войските” в командването на Сухопътните войски, даде на модула оценка „Боеготов”. 

През 2017 г. предстои международна сертификация на модула за „Активна охрана и отбрана на летище”, от представители на Сухопътното командване на НАТО в Измир.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *