Ромски сватби разгневиха областен град, музиката не спира дори и през нощта

Ромските сватби разгневиха кюстендилци през последните три дни. Празненствата в квартал „Изток“ в областния град са постоянни и не спират дори и през нощта. Вече има подадени няколко сигнала на тел.112. Най-потърпевши са жителите на крайния квартал „Герена“ в Кюстендил.

Въпреки, че не се намира в близост до махала, там музиката се чува със страшна сила и то по всяко време на денонощието. „Сватбата е започнала в понеделник и дори днес не спира. Това са дни на постоянен силен шум от колоните. То са поздрави и какво ли не. Няма лошо, нека се веселят, но не толкова шумно. Снощи до 12 часа музиката не спря. Няма как да си затворим прозорците на това горещо време, не можем и да спим“, коментират недоволни кюстендилци.

Оказва се, че на всеки един от сигналите подадени на тел.112 са се отзовали полицаите. Те обаче могат само да предупредят празнуващите, тъй като за да се стигне до съставянето на акт е необходим уред за замерване силата на шума, пише инфомрежа.

За никой не е тайна, че през летния сезон ромските сватби са най-многобройни. Тогава се завръщат цели фамилии от чужбина и женят децата си.

„Лятото е бума при нас на сватбите. Нищо лошо не правим. Няма за какво да недоволстват. Музиката не е чак толкова силна“, коментират роми от Кюстендил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *