ДЕЖАВЮ! Управителят В. Попов изтегли №1 за ОФК „Пирин“ с две поредни домакинства на старта, първото отново срещу „Черно море“

Жребият за програмата на новото първенство в Първа професионална лига се оказа дежавю на миналогодишната кампания на ОФК „Пирин“ с две поредни домакинства на старта. Разликата е единствено в съперника във втория кръг „Локомотив“ /ГО/ вместо „Славия“. Отново, както и през сезон 2015/2016 г., орлетата тръгват в първенството срещу „Черно море“. Повторението дойде от ръката на управителя на клуба Венко Попов, който на церемонията в столицата изтегли за своя отбор номер 1 и му отреди ролята на жалон за по-нататъшната подредба на графика в шампионата.

На теория редът на мачовете в есенния полусезон за пиринци е изцяло в тяхна полза. С изключение на визитата на хегемона „Лудогорец“ и отчасти на енигмата ЦСКА, в Благоевград гостуват само отбори от чергата на орлетата, като освен моряците и горнооряховските железничари на стадион „Христо Ботев“ до нова година ще гастролират преодолимите „Ботев“, „Монтана“ и „Верея“. Отдалечени във времето са най-продължителните пътувания за срещите с новаците в елита „Дунав“ в ІІІ кръг и „Нефтохимик“ в последния кръг от есенния дял. До най-близката дестинация София хората на Стефан Генов ще прескочат в 7-ия /срещу „Левски“/ и в 11-ия кръг /срещу „Славия“/.

„Пирин“, „Левски“ и „Монтана“ са отборите, които няма да делят стадионите си с други тимове. Същото важи и за „Черно море“, който обаче няма да играе на „Тича“, а най-вероятно в Каварна. Останалите 8 ще вместят домакинствата си на 4 терена – Ганчевия ЦСКА и „Славия“ на ст. „Васил Левски“, „Лудогорец“ и „Дунав“ в Разград, „Нефтохимик“ и „Ботев“ в Бургас и двата локомотива от Пловдив и Горна Оряховица на Лаута под тепетата. Причината е, че домовете на  червените и белите от столицата, на русенци и на канарчетата не отговарят на изискванията на БФС за тревното покритие и за задължителното осветление.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *