Бившият кмет на Петрич Вельо Илиев назначен за управител на държавната фирма „Екоинженеринг-РМ”

Бившият кмет на Петрич инж. Вельо Илиев се установява в София. Със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски екскметът на Петрич Вельо Илиев е назначен за управител на държавната фирма „Екоинженеринг-РМ” ЕООД. От средата на следващата седмица, когато ще бъде вписан в Търговския регистър, Вельо Илиев ще поеме управлението на държавното дружество. Досегашният управител на тази фирма е започнал работа в КЗК (Комисия за защита на конкуренцията).

„През последните месеци имах различни опции, имаше отправени към мен различни предложения. В крайна сметка приех поканата да оглавя тази държавна фирма. Постът е отговорен, работата е престижна и интересна, оставам си общински съветник в Общински съвет – Петрич”, това каза за „Струма“ Вельо Илиев. „Екоинженеринг-РМ” ЕООД е дружество със сто процента държавно участие в капитала, с принципал министъра на икономиката. Дружеството е създадено по силата на постановление на Министерски съвет за ликвидиране на последствията от добива и преработката на уранова суровина с цел да осъществява от името на държавата организацията и контрола на дейностите по техническата ликвидация, по техническата и биологичната рекултивация и изпълнението на свързаните с това дейности по водовземане, пречистване, заустване и мониторинг на води, както и всякакъв друг вид мониторинг за ликвидиране на последствията от проучването, добива и преработката на уранова суровина в обектите и засегнатите райони.

„Екоинженеринг-РМ” ЕООД осъществява непрекъсваеми процеси по пречистване на замърсени с уран руднични води посредством инсталации за сорбционна очистка на замърсени с уран руднични води на обекти „Чора”, „Искра” и „Бялата вода”, както и на обект „Елешница”.

Както е известно, на местните избори миналата година местната коалиция на Вельо Илиев „Роден край” вкара четирима общински съветници в местния парламент. Председател е на обществената организация на СБА в Петрич. В началото на годината Вельо Илиев регистрира фирма „Йонас 2000” ЕООД, на която той е управител. Посоченият предмет на дейност е обширен. Досега обаче практическа дейност фирмата нямаше. Сега след като Вельо Илиев започва държавна работа, ще излезе от частната фирма, за да не е в противоречие със закона. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *