Бизоните оцеляха в 9-инингова драма на Бачиново, 49-годишният наставник Я. Неделчев носи победната точка

Шампионът „Бизони“ оцеля в 9-инингова драма с „Академици“ /Сф/ и изтръгна победата с 6:5 в първия полуфинален мач от държавното първенство по бейзбол на стадиона в парк Бачиново. Началото не предвещаваше подобна развръзка и съперниците трудно стигаха до реални шансове за откриване на резултата. В третата част благоевградският национал и кетчер на столичани Мартин Андонов-Канастата запрати топката към І база с намерение да изгори намиращия се там играещ наставник на бизоните и президент на родната федерация Ясен Неделчев. Нито той, нито персоналният му пазач от „Академици“ Юрий Алкалай, шеф на БФСофтбол, очакваха подобен ход и извадиха късмет, че не бяха улучени. Двамата началници разбраха какво става едва след виковете на съекипниците си, но липсата на напреднал батер запази нулите на таблото. Дупнишкият питчер Петьо Петков, който има най-бързото хвърляне в България, спираше дълго атаките на домакините и се пропука едва в VІ ининг. Тогава съгражданинът му в благоевградските редици Иван Гърнев удари хит, а грешка на софиянци позволи на Крум Темелков да запише точка – 1:0. Нов пропуск в отбраната бе наказан от Теодор Димитров за 2:0, а рядко срещана неточност на възвишението, допусната от П. Петков, даде право на Ив. Гърнев да покачи необезпокояван на 3:0.

Следващата част започна с мощни хитове на Иван Ангелов-Доутън и 49-годишния Я. Неделчев, ала лоша координация в завършващата фаза на атаката лиши 20-кратните шампиони от поне 1 лесна точка. В VІІІ ининг гостите стигнаха до пълен обрат, започнал с хубав удар на П. Петков, прибрал Ю. Алкалай от ІІ база за 1:3. Грешки в домакинската защита дадоха зелена светлина на М. Андонов и П. Петков за 3:3, а сполучливо батиране по линията приключи с 3:4. Преди затварянето на предпоследната част екипа на „Академици“ облече благоевградчанинът Александър Ташев, който закъсня за мача и в състояние на афект се закани от трибуните, че повече няма да играе бейзбол. По-късно обаче размисли и след ударна загрявка застана на І база. Малко по-късно солов хоумрън на Кр. Темелков прати топката в река Бистрица за 4:4. Четвъртите в редовния сезон софиянци не се отказаха и отново поведоха с 5:4 след хит на М. Андонов в ІХ ининг. Питчерът Александър Благоев не позволи повече активност на противника и се приготви за финалното нападение. То започна с нескопосан удар на Я. Неделчев, който се промъкна до най-близката база заради гаф на П. Петков, прехвърлил неспасяемо Ал. Ташев в опит да изгори националния селекционер. Именно Я. Неделчев закова победното 6:5 след техничен бънт на Христо Дундалов. Серията е до 2 победи от 3 мача.

Вчера благоевградчани върнаха визитата в София, а евентуалният трети сблъсък отново е на стадион „Портър Фийлд“ в областния център на Пиринска Македония. В другия полуфинал „Атлетик“ /Сф/ поведе на „София Блус“ след 3:0 в първия двубой.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *