Стотици ловци вдигаха наздравици на събор в най-новото село Попови ливади, хвърлиха се в надпревара чия трапеза е най-отрупана и най-екзотична

Стотици ловци от ЛРС „Сокол” – Гоце Делчев и ловните дружества в общините Сандански, Петрич и Разлог в събота окупираха дебелите сенки в най-новото в областта село Попови ливади край Гоце Делчев. От рано задимяха скари. „Готвачи“ запретнаха ръкави да режат салати и да пълнят масите с напитки и мезета. В истинско състезание между ловните групи се превърна чия трапеза ще е по-пълна и екзотична и от коя маса ще са най- гръмките наздравици, песни и пожелания за успешен ловен сезон.

За втора поредна година ловните групи развяха десетки знамена и според вече станалата традиция знамената бяха осветени. Домакин на грандиозния събор на любителите на лова и риболова бе ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев, на който председател е заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев.

Събитието стартира сутринта с поклонение и поднасяне на венци и цветя на лобното място на Яне Сандански, което се намира в сърцето на Пирин, между Гоце Делчев и Сандански, както и с поднасяне на цветя и венци пред величествения паметник на войводата Гоце Делчев.

Знамето на сатовчанската дружинка на събора развя бившият лидер на БСП – Сатовча и бивш директор на гимназията в селото Милко Сиркьов, който е един от новите ловджии в групата

Членовете на ловната група на хаджидимовското село Абланица се появиха с униформи – фланелки с надписи „Роден да ловува, принуден да работи“.

Групата на Веселин Камбуров празнува с печено агне на трапезата.

Председателят на Управителният съвет на Националното ловно-рибарско сдружение Иван Петков, заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Алиосман Имамов, колегите му депутати Кристиан Вигенин – БСП, и Димитър Танев – ГЕРБ, бяха сред официалните гости. На Втория регионален ловен събор на Попови ливади местната власт също бе много сериозно представена. Подкрепата си към гвардията от ловци и риболовци изразиха кметовете на Сандански – Кирил Котев, Димитър Бръчков – на Петрич, Минка Капитанова – на Гърмен, заместник-кметове на Разлог и домакините от Гоце Делчев. Тук бе и началникът на Регионалната дирекция на горите – Благоевград Иван Гергов, както и шефове на горски и ловни стопанства от целия регион, представители на ловни сдружения и федерации от Гърция и Македония.

Градусът на настроението бе поддържан през целия ден от местни и известни изпълнители на македонски песни, на ритмите на които мнозина не издържаха и се хванаха на дългите хора.

Регионалният ловен събор, който се провежда за втора поредна година в село Попови ливади, е и първият такъв в страната, на който масово се събират да празнуват ловджии от Гоцеделчевско, Санданско, Петричко, а от тази година и от Разложко дни преди откриването на ловния сезон.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *