Борисов обяви: Отменете пътуванията си до Турция! Конфликтът не е напълно локализиран

От 4 през нощта какво ново има всъщност. Имаме комуникация с турското правителство, с премиера, с посланика. Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Въпреки всичко съм изпратил военния министър и главния секретар на МВР там. Подсилили сме с войници границата. Изказваме съболезнованията си към всички загинали.

През ден през два пиша съболезнователни адреси и това още веднъж потвърждава тезата ми, че политиците трябва да потърсят трайно и мирно решение на терора. Нищо добро не носят военните операции. ГКПП-та работят. От снощи, дори да имаше някъде неудобства, нямаше как вчера да ги накараме да ги пуснат. След няколко разговора все пак успяхме да отворим границите. Все още конфликтът не е напълно локализиран. Препоръчвам горещо на всички да отложат пътуванията си.“, посочи още Борисов.

„Виждам, че с танкове и Ф16 се стреля по държавни сгради. Около 10 бомби са хвърлени по парламента, където е имало и опозициони партии. Следим всеки един миг, всички институции в страната са в пълна готовност. Отново казвам, че министърът отива към границата. Всяка минута получаваме информация, Успокоителното е, че вече напрежението спада и там. Надявам се да няма повече ескалиране и сега да се влезе в една спирала на реваншизъм“, каза още премиерът и допълни, че към момента нашите дежурни, граничарите, корабите ни в Черно море, не дават никакви индикации за бежанска вълна.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *