Неделино в траур! Всяка една от трите жени, загинали в Испания, оставя по две сирачета

Неделино потъна в траур заради смъртта на Светла Петрова, Милена Михайлова и Бисерка Ковачева от града. Трите жени, които били на гурбет в Испания, загинаха в четвъртък при тежка катастрофа на 120 км от Мадрид.

Станало е на прибиране от работа, предаде „Марица“. Три буса и една кола са извозвали работничките от полето към квартирите им в Авила. На качване на магистралата тир ударил буса, в които пътували 11 жени. Две от тях – на 42 и 39 години, загинали на място. Останалите били транспортирани в болници в Авила и Саламанка. След няколко часа в болницата умира и трета българка на 39 години.

Загиналите приживе живеели в един квартал над църквата в центъра на града. 80 души от района на Неделино работили в кампуса в Испания.

За катастрофата ни е потвърдено от нашето посолство в Испания, но подробности официално засега няма, каза вчера преди обяд кметът на Неделино Боян Кехайов. Тежко ранени са три жени. Първоначално за една от тях информацията беше, че е починала, но се оказа, че жената, която е от златоградското село Старцево, е в тежко състояние, но жива. Друга също е в тежко състояние, а третата вече е претърпяла операции на крака и таза.

 

 

Всяка една от загиналите гурбетчийки оставя по две сирачета. До вчера на обяд близките криеха от децата за смъртта на майките им и се чудеха как да им съобщят страшната вест.

Светла, Милена и Бисерка отишли на гурбет в Испания. Жените беряли ягоди от немотия, а мъжете им останали в Неделино. Който може, отива на гурбет за прехраната, разказаха вчера в селото. Трите жени били част от група от 80 неделинци. В Испания им плащали около 30 евро на ден за бране на ягоди, като жените си плащали тока, водата и пътните.

В родопския град хората са в пълен шок от случилото се. Кметът Кехайов свика вчера извънредно заседание на Общинския съвет, за да решат с какво да помогнат на почернените семейства.

„Жените са осигурени и първо ще видим какво ще поеме като разходи работодателят, но ще окажем пълно съдействие за по-бързо транспортиране на телата и подпомагане на семействата. Ако трябва, ще събираме пари и от цялото население, защото сами от общината няма да можем да се справим“, каза Кехайов. По първоначална информация били нужни по 7-8 хиляди евро за прибирането в България на всяко от телата на починалите жени. В Неделино предстои да обявят траур.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *