Притихналият Истанбул се готви за мощен митинг в подкрепа на Ердоган

Обстановката в Истанбул е спокойна. Гражданите на мегаполиса обаче са в очакване на вечерта, когато по призив на премиера улиците на града трябва да се изпълнят с поддръжници на властта. Това съобщава РИА „Новости”, позовавайки се на жители на Истанбул.

„Като цяло обстановката по улиците е спокойна, магазините и кафетата са отворени.  По улиците има много пешеходци. Напрежение създават единствено полицейските водомети, които са разположени на всяко голямо кръстовище”, разказва местен жител, цитиран от Блиц.   

В същото време градът е в очакване на вечерта, когато по призив на премиера Бинали Йълдъръм по улиците трябва да излязат всички, които подкрепят управляващите.
 
„Призивът се разпространява в социалните мрежи и по телевизията. Вечерта може да стане напечено”, споделя опасенията си събеседникът на руската агенция.
 
Митинги в подкрепа на турския президент Реджеп Ердоган се проведоха в нощта срещу събота в Берлин и Виена. Операцията срещу превратаджиите в Турция също бе съпроводена с проправитествени демонстрации в по-големите градове на страната. 

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *