Вижте това, и вече никога няма да изхвърлите черупките от яйцата! Тази рецепта ще промени живота ви!

Яйчената черупка до 90% се състои от високо ниво на калций и фосфор в съединение с калий, желязо, магнезий и силиций. Калцият, който ние консумираме заедно с черупката, много лесно се абсорбира от тялото – в пъти по-добре от специалните добавки!
Полезните свойства на черупката са известни още от древни времена, когато в много знахарски рецепти присъствал богатият на калций прах от яйчени черупки пише zajenata.bg.
Изследвания на учени от САЩ, Канада и Унгария са доказали – черупката по своя състав забележително наподобява този на човешките зъби и кости. Редовната употреба на яйчни черупки на прах ще ви помогне да предотвратите появата на остеопороза и да забрави за заболяванията, причинени от недостиг на калций.
Както знаем, калцият помага на тялото да произвежда нови клетки от костен мозък – това е изключително важно за нашето здраве!
Прахът от яйчени черупки: нормализира на кръвно налягане; намалява нивата на вредния холестерол; предотвратява появата на остеопороза; навременно лекува киселините в стомаха; използва се за профилактика на рахит и анемия при деца – всичко се дължи на съдържанието на желязо в черупката на яйцето; премахва радионуклиди от тялото; използва се за лечение на алергия; нормализира обмяната на веществата и намалява естественото тегло; връща красотата на косата и ноктите; лекува успешно акне – черупката съдържа цинк, който оказва благоприятен ефект върху кожата; лекува хронични заболявания на вътрешните органи.

КАК СЕ ПРИГОТВЯ: Използвайте винаги пресни сурови черупки от яйца. Изпразнете съдържанието на черупката на яйцето и я изплакнете добре. След това варете в продължение на 5 минути. Изсушете черупките – след 5-6 часа ще бъдат готови за употреба. Отделете тънката ципа от вътрешната страна на черупката, след което пригответе праха, като счукате черупките в хаванче възможно най-ситно. Съхранявайте праха на яйчната черупка на сухо и тъмно място в плътно затворен контейнер.Може да използвате черупките и на сварени яйца за получаване на прах, но се смята, че те са по-малко ефективни от черупката на сурови яйца. Без значение е какво е яйцето – бяло или кафяво.
За яйчения прах се използват кокоши и пъдпъдъчи яйца. Гъши и патешки не се препоръчват за употреба – върху черупката им често се откриват причинителите на салмонелоза и други инфекции.

На децата от години се препоръчва да вземат щипка прах от яйчени черупки дневно за подобряване на растежа и предотвратяване на недостига на калций. Постепенно дозата може да бъде увеличена – към 7-годишна възраст на детето може да се предлага 0.5 ч.л. яйчени черупки на ден.
За деца и възрастни над 14-годишна възраст са достатъчни 1-2 супени лъжици прах на ден, за да получат дневната си доза калций. Много полезна е смес от лимонов сок и яйчена черупка на прах – облекчава симптомите на диатеза и алергии при деца и възрастни.
Яйченият прах е изключително добър начин да се отървете от проблеми с щитовидната жлеза, да лекувате гастрит и да пречистите кръвта си!
Побързайте, изключително е лесно, а ползите ще забележите сами след съвсем кратко време!

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *