Прекратиха баскетболен мач на юношеските национали в зала „Скаптопара“ след украински грубости

Баскетболната контрола между националния юношески отбор на България /до 18 г./ и Украйна в зала „Скаптопара“ бе прекратен при резултат 84:54 след поредица груби нарушения на гостите. Нашите са на лагер в Благоевград преди започващото на 29 юли европейско първенство /дивизия Б/.

Двубоят вървеше равностойно до края на втората част. В следващата младите трикорьори решиха двубоя след серия от 18:2 за 7 минути. В 37-та мин. старши треньорът на българите Мануел Марков прекрати спаринга, вбесен от поведението на съперника. Той започна нарочно да прави нарушения във всяка атака на родните юноши. Капитанът Йордан Минчев от „Левски“ бе най-резултатен за успеха с 14 точки, Кръстан Кръстанов /Академик Сф/ отбеляза 12, а 11 има Мартин Коцев /Черно море/.

„Няма нищо сензационно и скандално, реших да прекратя мача заради поведението на украинския щаб. Момчетата на Украйна нямат вина за случилото се, но трябва да има някакво уважение и феърплей. И двата отбора правим тези проверки, за да извлечем максимума. Накрая по треньорско решение те започнаха да ни фаулират умишлено и грубо във всяка атака още в първата секунда, което не беше полезно за никого и можеше да провокира контузии. Българската федерация харчи доста финансови средства, за да приемем тези отбори и се опитва да ни осигури добри съперници, с които да се готвим. Не отива на спортна държава като Украйна да дойде и да се държи по този начин. Нашата цел е да завършим здрави подготовката и европейското първенство“, коментира М. Марков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *