Топ теми

Мъртвопиян сряза тежко езика при зрелищна катастрофа в Симитли, чудо спаси хората по улицата

68-годишният Борислав Стоименов от Симитли сряза тежко езика си при зрелищна катастрофа, след като седна зад волана на „Фолксваген” пиян, „паркира“ в чужд двор, като отнесе по пътя си огромен контейнер за смет, телена ограда и се заби в паркиран автомобил.

Инцидентът стана завчера около 17 часа на ул. „Предел“ в кв. „Ораново”, на изхода от града. Живеещите в квартала са шокирани от случилото се, истинско чудо е спасило от касапница хората, които по това време са били отвън.

„Шофьорът, след като слезе от колата, се люлееше, беше видимо пиян като „мотика“, не можеше да се държи на краката си, целият беше с окървавено лице и ръце, недоумявам закъде е тръгнал в това състояние”, каза Цветан Николов, който е един от свидетелите на инцидента.

„Изведнъж чух силен удар и трясък като гръм, изскочих веднага навън и видях случилото се в съседния двор. Не вярвах на очите си, този шофьор вместо да вземе завоя, продължил направо, като профучал на милиметри от спряна кола, удря с висока скорост огромен контейнер, който вкарва в двора на съседите Тодорови, чупи два кола и събаря телена ограда, и оттам като за капак се забива в паркираната вътре в двора кола на дъщеря им. Дъщерята на съседите живее в София и бе пристигнала на гости при родителите си. Малко преди инцидента на същото място спря и слезе от колата си един от дежурните полицаи – Ивайло Ралински, който пристигна по подаден от нашето семейство сигнал на тел. 112. През нощта някой се е опитал да разбие гаража ми, имам монтирани камери за наблюдение и с полицая преглеждахме записите. Добре че не бяхме отвън, можеше и нас да помете, ударът бе толкова силен, че се усети и вътре в нашата къща, която е от другата страна на пътното платно. Веднага извикахме линейка, която пристигна от Симитли и го взеха за Благоевград, защото много кървеше от устата”, заключи Цв. Николов.

Съседката Мария Скендерска също разказа, че чула силен пукот и щом излязала на улицата, видяла с ужас случилото се. Тя поясни, че къщата на съседите им вече няколко пъти е засягана от излезли извън пътя автомобили, хората изградили стена, за да се предпазват, защото на това място често стават опасни инциденти.

Вчера семейството, в чийто двор се бе забил пияният шофьор, не бе в дома си.

Движещият се в посока Банско шофьор не е бил сам, той пътувал заедно със съседа си Александър, с когото живеят заедно на ул. „Изворите“.

Раненият шофьор е приет по спешност в УНГ отделение на благоевградската болница, установено е, че има срязан език, който прехапал при инцидента. За овладяване на тежкото нараняване е свикан лекарски екип, поставени са 7 шева на езика му, други тежки травми по тялото няма.

Служители от Второ РУП – Благоевград работят по случая. Образувано е досъдебно производство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *