Вижте колко взима фризьорът на Мая Манолова и кой минавал Борисов с тримера

Заплатата от 10 000 евро, която френският президент Франсоа Оланд дава на личния си коафьор, но не от джоба си, а от държавната хазна, взриви нацията в последните дни. Ако коафьорът на Елисейския дворец обаче е длъжен да ходи навсякъде с държавния глава и да е на линия за него 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, то при българските му колеги ситуацията е съвсем различна. Около 1000 лева получава на месец оформителят на косите на шефката на Народното събрание Цецка Цачева, който обаче се занимава и с фризурите на доста от депутатките, пише „Всеки ден“.

Всъщност надницата на Атанас Рошлев, който от години сресва главите на законотворките ни, се пази в строга тайна, а се предполага и че взима немалки бакшиши от дейността си. За младия мъж от Съединение, дошъл преди няколко години в София, за да се захване с мечтания от него занаят и да се превърне в един от най-добрите чираци на стилист Капанов, се знае твърде малко.

Освен че вече 6 години е принуден да става по първи петли, за да се погрижи за фризурите на Цачева и част от колежките й, запознати с работата му разкриха за „Всеки ден“ още, че той продължава да държи малкото си студио за красота в столичния жк „Лозенец“. Тъкмо от там парламентарната шефка го измъква по време на първия си мандат и с него сменя дългогодишната коафьорка на институцията.

Наши източници разкриха, че парламентаристката от плевенското село Драгана не може да се довери на никого другиго за външния си вид така, както на симпатичния Рошлев. Всяка сутрин, преди да удари камбаната за началото на заседанието и да събере депутатите от кафенето и стаите им, Цецка Цачева се отправя към третия етаж, където задължителните процедури са подред: сресване, измиване и издухване. Докато бе зам.-шеф на Народното събрание, и омбудсманът на републиката Мая Манолова се грижеше за косата си при него. Затова и през 2013-2014 г. мнозина се шегуваха, че в гръб, ако гледат само главите на двете дами, трудно биха могли да ги различат една от друга.

Оказва се обаче, че откритието за парламента – Рошлев, който може само да мечтае за заплатата на френския си колега, прави не друг, а екс шефката на правната комисия Искра Фидосова. По онова време, между 2009 и 2010 г., двете с Цачева живеят в една и съща кооперация, над салона му, и така се стига до приятелското отношение и доверието, което му оказват. Впрочем повечето ведомства у нас също разполагат с щат за коафьор, но въпреки това министрите ни по-често се „правят“ сами, дори в домашни условия. 

Най-скъпа, както злите езици твърдят, била косата на правосъдния министър Екатерина Захариева, в която са вплетени поне 20 нюанса на русото. Точно това е най-трудната поддръжка, не само ежедневно, но и месечно. Единствено военният й колега Николай Ненчев може да се конкурира. Както „Всеки ден“ писа преди дни, той похарчи още 10 бона, за да се сдобие с още 4000 космени фоликула и тотално да спре преждевременно започналия процес по оплешивяване. Редно е да се отбележи и че при него редовните коафьори не биха могли да помогнат и затова той разчита на медицината за целта.

За МВР шефката Румяна Бъчварова също се знае, че отделя много грижи за фризурата си, като по наша информация също се доверява на държавно назначен специалист. Публична тайна е, че много от мъжете просто грабват машинките у дома и за нула време си докарват идеален вид, без да платят и стотинка за това, камо ли да помислят да дадат баснословна сума за фризьор на пълен щат. Преди години се говореше, че дори премиерът Бойко Борисов не ползва професионалист за косата си, а разчита на кака си д-р Красимира Иванова да „го мине“ с тримера, първи или втори номер.

Според нашите източници от салоните за красота прясно жененият министър на икономиката Божидар Лукарски изцяло се е доверил на половинката си Ива, която купувала специални мехлеми и маски за укрепване от своя коафьор, за да е сигурна, че съпругът й има безупречна коса. Сред най-рядко посещаващите салоните пък били президентът Росен Плевнелиев, лидерът на АБВ Георги Първанов, външният министър Даниел Митов и здравният Петър Москов. Затова и редовно може да се види прорасналата им коса и по пресконференции, и в национален ефир.

Публична тайна пък е, че някои мъже сред държавниците се боядисват, за да не си личат белите им коси. А като безупречна в поддръжката си топ стилистите в София от най-скъпите салони сочат единодушно регионалната министърка Лиляна Павлова. Тя не само често отскачала за процедури срещу стотина лева, но и не пропускала домашните маски с естествени продукти. Затова и тя е жената с най-лъскавата грива в целия Министерски съвет, разбира се, срещу съответната цена – около 400 лева на месец.

Людмила Живкова носела тюрбан заради ужас от ножиците

Людмила Живкова – дъщерята на Тодор Живков, носела тюрбан, за да не ходи на фризьор, разкри съветникът на бившия Първи в държавата Костадин Чакъров. Той обяви, че Людмила имала много хубава дълга коса, но било трудно да я поддържа и за да не губи време за фризьор, сутрин ставала, завивала гривата около главата си и нахлупвала тюрбана. Запознати твърдят, че тя изпитвала и истински ужас от това да бъде докосвана, а освен това ненавиждала ножиците и наистина се страхувала от подстрижки. Говори се, че ходела на фризьор само веднъж годишно.

Тато се боядисвал

Тодор Живков бил доста суетен и особено в разцвета на силите си много се тормозел, че освен че е плешив, и побелява. За да изглежда млад и силен, Тато настоял личният му фризьор да му вапцва белите кичури. Живков обаче не използвал боя, а най-обикновена къна. За прическата му се грижил дългогодишният коафьор на елита, както и на семейството на Първия – Тодор Тошев. По негов съвет генералният секретар оцветявал косата си в по-матови цветове.

По-късно Тодор Живков почнал да ползва и боя за коса, купена от чужбина. За това се погрижил лично шефът на държавния протокол д-р Борис Джибров, който донесъл качествена боя за коса от Япония. Фризьорът на Тато и ръководителят на протокола преценили, че за държавния и партийния лидер най-добре ще подхожда светлокестенявият цвят. Когато бил на фризьор в по-младите си години, Живков много държал да бъде прикрита по някакъв начин плешивостта му. Затова и дълго време той вчесваше останалите си два-три косъма настрани, така че уж да прикрият олисяването на темето.

Лимбата на Желю разсмиваше всички

В началото на мандата си първият демократично избран президент д-р Желю Желев бе известен с една непокорна лимба, която непрекъснато падаше на челото му. Дисидентът философ не отделяше такова внимание на протокола и за него, особено в първата година на „Дондуков“ 2, носенето на официални костюми по мярка, правилното слагане на вратовръзката и прическата бяха на последно място. За него моралните принципи и вътрешният мир със себе си бяха много по-важни от външните характеристики на държавния глава.

Когато д-р Желев бе избран за президент от Народното събрание на 1 август 1990 г., той имаше един официален костюм и една вратовръзка. А в първия си работен ден като президент отиде с риза и жилетка. Така че стилната прическа бе последна грижа на демократа. Непокорният къдрав сноп коса, който падаше на очите му, като че ли се превърна в емблема на неговото бунтарство в зората на демокрацията. Но и бе повод за много шеговити коментари по негов адрес.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *