Връщат от Испания телата на загиналите гурбетчийки в неделя

Телата на загиналите жени при тежката катастрофа в Испания ще бъдат транспортирани до България в неделя, съобщи кметът на община Неделино Боян Кехайов. Телата ще пристигнат с два различни полета от Испания, уточни той, цитиран от Би Ти Ви.

Жените загинаха при тежка катастрофа на магистралата в района на Авила миналия четвъртък. Гурбетчийките били извозвани от плантация за ягоди след края на работния ден. В автомобила пътували 11 жени. Колата им била пометена от преминаващ ТИР в опит да се качи на магистралата.

На място загиват две жени от Неделино, трета умира по-късно в болницата. Шест от жените са били настанени в различни лечебни заведения. Състоянието на най-тежко пострадалите вече се подобрява.

Телата на загиналите Бисерка Ковачева, Милена Михайлова и Светла Карамитева се очакваха да бъдат транспортирани до края на седмицата, веднага след като упълномощени от близките техни колежки извършат разпознаването.

Разходите ще бъдат поети от държавата, Община Неделино и работодателя на нашенките в Испания. Очаква се погребенията да бъдат в понеделник. Трите жени оставят шест деца сираци.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *