Москва избухна в гняв! Без руски лекоатлети в Рио!

Русия ще бъде без отбор по лека атлетика на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Това бе решено от Спортния арбитражен съд. Скандалът става огромен като може всички руски спортисти да бъдат спрени от участие в Игрите.

68 руски атлети, включително голямата звезда Елена Исинбаева, подадоха жалби срещу решението на ИААФ да не ги допусне до участие в Рио 2016, но апелите на атлетите няма да бъдат одобрени.

„Спортният арбитражен съд отхвърля исковете на Руския олимпийски комитет и 68 руски лекоатлети“, пише в официалното съобщение на сайта на правната институция в Лозана.

Както е известно, в рамките на следващата седмица се очаква решението на МОК дали ще допусне въобще руските спортисти до участие на олимпийските игри.

Освен това МОК трябва да прецени дали ще допусне до участие в Рио Дария Клишина (скок дъжина) и Юлия Степанова (800 метра). Двете получиха разрешение от ИААФ да се състезават на Олимпиадата като независими спортистки.

Допинг скандалът около руския спорт набира сила и ситуацията става все по-неприятна най-вече за спортистите, които са чисти, но заради свои сънародници и съотборници пропускат големия форум.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *