Братя от разложкото с. Баня ще търкат наровете 2 г., обрали вили….

Двамата братя Георги и Васил Маноилови от разложкото село Баня ще търкат наровете на Бобовдолския затвор за кражба, извършена през октомври 2014 година. Тежкото наказание е наложено от Окръжен съд – Кюстендил, след като уличили гастрольорите в кражба на покъщнина от няколко вили в невестинското село Страдалово.

В обвинителния акт срещу двамата братя е записано, че преди обира оглеждали в продължение на седмица къщите в селото и установили, че три от тях са необитаеми. За да проникнат вътре, с брадва счупили катинарите на входните врати и прозорците.

Когато отидохме на място, установихме, че двамата не само са разбили домовете, но и са живели незаконно в тях известно време, казаха пред съда полицаите, работили по разкриването на случая. Според тях братята били част от група от Разложко, доведени в Осоговската планина да берат дива хвойна, от която се прави чай и джин.

Освен че разбили домовете на трите семейства, Георги и Васил Маноилови изяли и всичките им хранителни запаси – буркани с лютеници, туршии и месо, а след като опразнили трите мазета, натоварили на лекия си автомобил и медните съдове – тави и котли.

След извършване на последната кражба двамата били забелязани от кметицата на с. Неделкова Гращица в района на бившия стопанския двор. Тя им поискала личните документи, братята се уплашили, побeгнали и изоставили чувалите с откраднатите медни съдове.

Само 12 часа по-късно полицаите ги задържали. Крадците се признали за виновни за извършеното престъпление. Според съдебните им досиета и двамата са осъждани за престъпления от общ характер с влезли в сила присъди.

След почти година заседания Окръжен съд – Кюстендил им наложил по 2 години лишаване от свобода, което да изтърпят в затвор при строг режим.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *