Шофьор от Белица отказa да бъде проверен за алкохол, глобиха го 2000 лв.

2000 лв. глоба отнесе Муса Дермиш Муса заради отказ да бъде проверен за алкохол. За нарушението той беше лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от две години.

Наказанието му беше потвърдено от Районен съд – Разлог, където мъжът обжалва наказателното постановление. Магистратите потвърдиха и другите две санкции, наложени му – 10 лв. за неносене на свидетелството за управление и 10 лв. за неносене на документите на автомобила. Кумулативно с това му бяха отнети и общо 12 точки от контролния талон.

 Освен че жалбоподателят не успя да отърве солидната санкция, той беше осъден да заплати и 111 лв. за сторените по делото разноски за свидетел и вещо лице, както и за служебно издаване на изпълнителен лист.

Съдът кредитира напълно събраните по делото писмени и гласни доказателства, и счете, че доказват по безспорен начин вината на нарушителя Муса.

Солидната санкция е наложена на М. Муса, след като патрул към Районното управление на полицията в Разлог е спрял за проверка управлявания от него лек автомобил. Той е бил спрян в района на бензиностанция в с. Краище и се движел в посока гр. Белица.

В хода на проверката Муса не е представил пред контролните органи свидетелството си за управление и контролния талон, не е носел и свидетелството за регистрация (малкия талон) на возилото. При покана от страна на служителите на реда да му бъде извършена проверка с дрегер за наличие на алкохол или друго упойващо вещество също отказал. Не се явил и в Центъра за спешна медицинска помощ в Разлог за даване на кръв. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *