Ексглавният архитект Здр. Попов вдига 5-етажна кооперация на пъпа на Сандански

Четири години след като извади строителните книжа, ексглавният архитект на община Сандански Здравко Попов стартира поредния си мащабен проект – жилищна кооперация. Тя ще бъде изградена на 100 метра от парк-хотел „Сандански” и „Санданска перла” на Иван Ковачев, фалиралият първи строителен предприемач в курортната община. На същото място, което вече е на ниво полагане на основи, досега имаше временна постройка – магазин за мебели. Сега тя е съборена и мястото е ограничено със знаци и табели за строителна площадка. Вече е готов изкопът и се очаква да се положат основите.

От 4 години Здравко Попов има разрешително за строеж, но породи липса на финансов ресурс, по думите на неговия приятел, независимия финансов оценител Ангел Атанасов, не е стартирал строителството. „Всичко е законно и отговаря на изискванията съгласно Закона за устройство на територията”, каза още Ангел Атанасов. Той поясни, че арх. Попов строи жилищна сграда, подобна на тази на метри от кооперативния пазар в Сандански, съобразена с новите технологии в строителния бранш. Самият арх. Попов не бе открит за коментар.

Арх. Здравко Попов е собственик на къща за гости „Сантани” в Сандански, която се намира на 100 метра от новия му инвестиционнен проект. Той е съдружник на адвокат Илия Янев в жилищните кооперации, изградени в курортния град – „Санданска перла”, къщата за гости „Сантани”, както и новоизградената кооперация на кооперативния пазар, на която са поставени рекламни надписи за продажба на апартаменти на български, гръцки и английски. Там 70 процента от жилищните имоти не са продадени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *