![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/01/117668.jpg)
Необходими продукти за 4 порции:
1 франзела
100 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 ч. л. риган
2 зрели домата
200 г сирене
1 с. л. нарязан пресен босилек или магданоз
100 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 ч. л. риган
2 зрели домата
200 г сирене
1 с. л. нарязан пресен босилек или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Франзелата се нарязва на филийки. Смесват се зехтинът, чесънът и риганът. С четка се намазват от двете страни филийките и се слагат да се запекат във фурна, загрята до 170° С, докато се зачервят.
2. Доматите се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на ситно. Смесват се с натрошеното сирене и босилека.
3. Изпечените брускети се покриват със сместа от домати и сирене и се поръсват с останалия зехтин.
2. Доматите се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на ситно. Смесват се с натрошеното сирене и босилека.
3. Изпечените брускети се покриват със сместа от домати и сирене и се поръсват с останалия зехтин.