Ресторантьорът стоматолог Г. Грънчаров вдига вилно селище с 8 къщи върху 17 дка в Пороминово

Вилно селище от затворен тип с 8 кокетни къщи, върху обща площ от близо 17 дка започва да изгражда в с. Пороминово благоевградският ресторантьор – стоматологът д-р Георги Грънчаров, със съпругата си д-р Милка  Грънчарова. Според изработения застроителен план вилите ще бъдат вдигнати в местността Лаго на 2 терена, собственост на сем. Грънчарови. Земята граничи на север с общинския път Кочериново-Пороминово, а на юг – с река Рилска. Самите къщи ще са на 1 или 2 етажа, с площ от 100 кв. м и всяка ще е предназначена за 4-ма обитатели. Пред вилите са предвидени персонални дворчета, терасовидно разположени на по-ниско ниво от къщите и покрити с трева и лехи за зеленчуци. До всяка от тях ще се стига по персонална алея с широчина 6 метра, която ще свързва вилата с пътя. От юг вилите ще се отделят от Рилска река с 3-метрова жива защитна стена от габион. Според инвеститорите тази стена ще предотвратява заливането на имота с вода при евентуално покачване нивото на реката и ще осигури био коридор по поречието на р. Рилска.

Във вилното селище са предвидени общо 10 паркоместа, скрити в алейната мрежа. Имотът е на 330 м от крайните къщи на с. Пороминово, на 560 м от стопанския двор в селото и на 375 м от бившия завод на с. Бараково.

Заради липсата на канализация, ток и водопровод сем. Грънчарови ще доставят електричество с нов въздушен елпровод, дълъг 235 м и с трасе над реката. До изграждане на връзката с водопроводната мрежа на Кочериново почиващите ще ползват вода от водоизточник, изграден в границите на имота, на дълбочина 10 метра, а вместо в канализационна мрежа отпадните им води ще се изливат в яма, издълбана в единия от двата имота.  

Според инвеститори предстоящият строеж ще глътне на сем. Грънчарови минимум 800 000 лв., и то понеже земята е тяхна. В сумата не се включва доставка на ток и вода.

Г. Грънчаров бе стоматолог в с. Бараково, но преди няколко години скъса рязко с медицината и остави съпругата си да практикува тази професия, а самият той се захвана с питейни заведения. Семейството бързо се прочу като едно от най-заможните в града. Имат апартамент до хотел „Ален мак“, а д-р Грънчаров стопанисва дискотека „Графити“ и ресторант „Куклите“. Преди 2 г. пък взе под наем и барчето в сградата на читалището в Благоевград, като отвя 5-има конкуренти с предложение от 4771 лв. месечен наем без ДДС. Грънчаров получи кафе-клуба за срок от 5 г. и поне първата година не плаща наем на общината. Въпросът бе повдигнат на една от сесиите на местния ОбС и видимо сега нещата са коригирани, след като предприемчивият медик е решил да хвърли толкова много пари за новата си вилна инвестиция. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *