Почти всяка жена го има през лятото, а дори не знае! Ето как да разберете – симптоми и причини

Бактериалната вагиноза е враг на всяка трета жена, но твърде много жени не знаят какво е и я свързват с други полови заболявания. Бактериалната вагиноза е нарушение в състава на вагиналната флора, а симптомите са неприятен мирис, по-обилен секрет, а понякога да има може да има и сърбеж или изтръпване след измиване, пише zajenata.bg.

Причините не са изцяло открити, но най-често се дължи на недостатъчна интимна грижа, което би могло да наруши естествената киселинност на матката и да предизвика растежа на вредни микроорганизми.

Симптомите могат също така да бъдат изразени по време на менструалния цикъл, използването на контрацепция, бременност или менопауза.

Най-честата причина за бактериалната вагиноза е Gardnerella vaginalis.
Тази бактерия живее в матката, а също така и в дебелото черво, но различното сексуално поведение може също така да доведе до развитие на бактериална вагиноза.

Повишен риск със сигурност носи и правенето на секс с нов или повече партньори, използването на силни парфюмирани сапуни, пране на бельо с интензивни препарати, оралният секс, пушенето и много други.

Повечето жени могат да нямат никакви симптоми или пък да не са наясно с тях.

Съществуването на вагинозата може да проверите с вземане на цитонамазка при вашия личен гинеколог.

Резултатите ще излязат в рамките на една седмица, а бактериалната вагиноза е необходимо да се лекува, за да не предизвика различни усложнения.
Ако тя не се лекува по време на бременност би могло да предизвика спонтанен аборт или преждевременно раждане.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *