Необходими продукти:
4 яйца
220 мл. прясно мляко
150 гр. брашно
щипка сол
1 ванилия
125 гр. масло
сладко от вишни (или любимото Ви сладко)
пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
В загрята на 210 С фурна слагаме продълговата тава с маслото в нея докато се разтопи.
Разбиваме яйцата и млякото. Добавяме брашното, солта и ванилията и отново разбиваме до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме получената смес към разтопеното масло.
Печем около 20 минути в загрята на 210 С фурна. Палачинката започва да се надига, става розова и на мехури. След като я извадим от фурната я надупчваме с вилица да спадне. Върху палачинката, както е в тавата, слагаме обилно сладкото от вишни. Навиваме я на руло и я слагаме в красива чиния. Когато изстине я поръсваме с пудра захар.
loading...