Възлагат за 2 193 000 лв. директно шест блока в Благоевград, останали без кандидати за саниране

Жителите на шест блока в Благоевград, за които е отпуснато финансиране за саниране, но са останали без кандидати да извършат строителните дейности на няколко поредни търга, получават шанс за енергийно обновяване. Процедура за договаряне без предварително обявление се проведе вчера в кметството и на нея бяха поканени 6 фирми да предложат оферти.

За трети път в залата като представител на живеещите на ул. „В. Левски“ 13, вх. „Г“, бе Димитър Куков, за да се увери, че най-после ще стартира дълго чаканото саниране на сградата им. „Нашият вход остана като кръпка, съседните вече са санирани, надявам се най- после и ние да се доредим“, оптимистично заяви Куков.

Благоевградската фирма „Вес-инвест-Н“ ЕООД с управител Веселин Пандев бе поканена за сключване на договор и предложи ценова оферта от 345 761,04 лв. без ДДС. Планираната стойност на санирането на бл. 27 в жк „Ален мак“ е 208 125 лв. без ДДС, за изпълнението на обекта е поканено „Полюс-ТМ“ ЕООД с управител Антон Георгиев и регистрация в Плевен. Бургаското дружество „Рич 5“ ЕООД с мениджър Стоянка Стоянова ще санира блокове 125 и 126 в жк „Еленово“, чията прогнозна стойност е 305 535 лв. без ДДС. Регистрираната в Пловдив „Строй комерс“ ЕООД с мениджъри Пламен Николов и Янко Найденов е поканена за санирането на бл. 55 в жк „Еленово“, а прогнозната сума е 158 649 лв. без ДДС. Блок 53 в същия квартал ще се санира от „Тийм инженеринг“ ЕООД, регистрирана в Несебър, с представител Георги Тодоров, а планираната сума е 232 458 лв. Най-скъпият блок с прогнозна стойност за саниране 942 714 лв. без ДДС е на ул. „Д. Груев“ 32 и за сключване на договор бе поканена софийската фирма „Калистратов“ ООД с мениджъри Павел Калистратов, Камен Наумов и Нина Стоянова.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *