азкошен солен кекс за закуска:
Необходими продукти:
– яйца – 3 бр.
– кисело мляко – 1 в.ч.
– сода бикарбонат – 1 к.л.
– бакпулвер – 1 ч.л.
– шарена сол – 3 щипки
– морска сол – 2 щипки
– олио – 60 мл
– салам – 100 г шпек
– кашкавал – 30 г
– маслини – 8 – 10 бр.
– магданоз – 5 – 6 стръка
– брашно – 11 с.л.
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка. Добавя се олиото, киселото мляко с разбита в него сода за хляб и бакпулвера, да шупне и сипваме в купата.
Шпеков салам се нарязва на кръгчета, а те се режат на кубчета, кашкавалът също се реже на кубчета, маслините се почистват от костилката и нарязваме на парченца.
Прибавя се ситно нарязан магданоз, морска и шарена сол. Накрая добавяме брашното и се разбърква с шпатулка, да се смесят продуктите, пише gotvach.bg.
Сипваме сместа върху хартия за печене в малка тавичка 24 см. Печем соления кекс в загрята фурна 190-200 градуса около 30 минути, докато клечка, забита в тестото, излезе суха.
Изважда се върху решетка да се охлади леко, нарязваме на парчета и нападаме.
Разкошният солен кекс за закуска е готов.
